Language: Romana English Italiano

Implantul dentar este o piesa din titan, 100% biocompatibil, cel mai adesea sub forma unui surub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa. Implantul este inserat in osul mandibular sau cel maxilar dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o interventie chirurgicala. Dupa care se asteapta o perioada in care implantul dentar se osteointegreaza, aproximativ 6 luni pentru maxilar si aproximativ 3 luni pentru mandibula. Dupa aceasta perioada, implantului i se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.

Avantajele acestei metode sunt multiple:

  • din punct de vedere estetic, lucrarile pe implante arata identic cu dintii naturali
  • previn retractia gingiilor si resorbtia osului
  • este rezistent si durabil
  • imbunatateste fizionomia, masticatia, fonatia
  • implanturile dentare nu sacrifica integritatea dintilor. Dintii dumneavoastra sanatosi nu sunt afectati sub nici o forma, acesta fiind in beneficiul sanatatii dumneavoastra orale.
  • rata de success a inlocuirii dintilor prin implanturi este foarte mare (95%-mandibula si 90%-maxilar), daca pacientul prezinta o stare de sanatate generala si locala (osul receptor) buna,prezinta o igiena dentara buna, nu este un mare fumator sau consummator de bauturi alcoolice in exces. Pastrarea igienei orale detine un rol hotarator in reusita tratamentului prin implanturi, deoarece factorul microbian poate compromite definitiv aceasta reusita.