Language: Romana English Italiano

Radiologie dentara
Radiografiile dentare reprezinta un ajutor important pentru medicul dentist. Un diagnostic corect si complet nu poate fi pus decat dupa vizualizarea radiografiilor.
Pe radiografii se observa prezenta cariilor, gravitatea sau vechimea lor, dar si corectitudinea unor tratamente. Ofera o imagine clara asupra pozitiilor incorecte ale dintilor si oaselor maxilare. In functie de informatiile obtinute in timpul examinarii clinice si a celor furnizate de radiografii, se stabileste diagnosticul si se alege tratamentul.
In urma tratamentul de efectueaza si radiografii de verificare.

Inhalosedarea
Pacientului i se aplica o masca nazala cu ajutorul careia inhaleaza un amestec de protoxid de azot in combinatie cu oxigen. Scopul acestei tehnici este de a obtine un pacient relaxat, in conditii de confort pe scaunul stomatologic si pentru care tratamentul stomatologic sa ramana o experienta placuta. Anxietatea in cazul vizitei medicului stomatolog este prezenta la peste 20% dintre pacientii adulti si la 70% dintre copii.
Aceasta sedare face posibila realizarea mai multor manopere intr-o singura sedinta, pacientul nesimtind nici un fel de disconfort. In aceasta perioada, pacientul nu simte nici un fel de durere, pare a fi adormit, dar este constient si poate colabora cu medicul, poate sa raspunda la intrebari.

Protoxidul de azot este o substanta complet sigura si sanatoasa pentru copii si adulti, actiunea sa fiind blanda si non-toxica.
Dupa terminarea tratamentului, medicul intrerupe administrarea protoxidului de azot si administreaza pacientului pentru un interval de cateva minute doar.

Avantajele noului sistem sunt urmatoarele:

  • efectul inhalarii este foarte rapid
  • pacientul va simţi o senzaţie placută de relaxare si euforie, care va înlocui stresul binecunoscut
  • profunzimea inhalosedarii este controlabila si, astfel, aceasta poate fi modificata de la un moment la altul, fapt ce permite medicului sa posede un control eficient asupra efectelor clinice ale gazului in ambele sensuri
  • inhalosedarea poate inlocui anestezia locala pentru anumite tratamente stomatologice datorita calitatilor analgezice ale N2O
  • nu necesita injectii sau perfuzii
  • revenirea dupa inhalosedare este cea mai complete
  • durata inhalosedarii este flexibila, in sensul posibilitatii adaptarii acesteia la necesitatile de timp ale tratamentului dentar
  • efectele secundare sunt limitate

Indicatii medicale: anxietate, hipertensiune arteriala, afectiuni cardiovasculare, aritmii cardiace, afectiuni renale, afectiuni hepatice, reflex de voma, astm bronsic, afectiuni convulsivante/epilepsie, boala Parkinson.
De obicei, se recomanda ca, din momentul inhalarii gazului, pacientul sa evite sa sofeze timp de 24 de ore, pentru mai multă sigurantţă. Desi reflexele sunt pastrate si gazul se elimina din organism la 15 minute de la incetarea inhalarii, medicii spun ca starea euforica produsa de administrarea ramane cel putin patru ore.

Fiziodispenser


Fiziodispenserul este un aparat utilizat in tratamentul endodontic si in implatologie.

Camera intraorala


Camera intraorala pune in evidenta problemele dentare de care suferiti. Imaginile captate in cursul tratamentului ajuta si la convingerea si stimularea pacientului.

Aparat pentru tratament endodontic


Mariodent utilizeaza, in tratamentul endodontic,
aparatul TR-ZX, produs de Morita si aparatura de la VDW.

Tehnologia CAD/CAM


Cabinetul este dotat cu aparatura de ultima generatie de la Siemens, Cad/Cam.

Aparat pentru determinarea culorii
Utilizam un aparat pentru determinarea culorii.

Sterilizarea


Sterilizarea se realizeaza cu ajutorul unui autoclav clasa B cu raport de sterilizare.